loading...

ad now

utorak, 7. veljače 2017.

Zamotajte svoje noge u nekoliko slojeva aluminijske folije, a 1 sat kasnije nećete vjerovati šta će se dogoditi…

Screenshot_1

Skoro da ne postoji dom u kojem nema rolna aluminijske folije negdje u našim kuhinjskim ladicama ili ormarima, ali vjerovatno nikada niste ni pomislili da je koristite na vašem tijelu.

Umjesto korištenja samo za kuhanje, u nastavku ćemo vam otkriti kako foliju možete iskoristiti za neke zdravstvene probleme.

Umor

Korištenje aluminijske folije kako biste se osloboditli od umora je stara tradicija priznata od strane stručnjaka iz cijelog svijeta!

Prvo stavite nekoliko traka aluminijske folije u zamrzivač 2-4 sata. Zatim biste trebali primijeniti trake na vašem licu (naročito na obraze ili trepavice) i ostavite tako sve dok ne osjetite da se mišić potpuno opustio.

Nakon što skinete aluminijsku foliju, primijetit ćete odmah da su se simptomi umora i nesanice povukli.

Bolni zglobovi

Aluminijska folija je super za liječenje bolnih stanja kao što su artritis, giht, išijas i bolovi u petama. Da biste izvukli najviše iz ove metode omatajte folijom najviše bolno područje na tijelu i koristite medicinski zavoj kako bi to osigurali.

Ostavite oblog na mjestu preko noći ili dok odmarate tokom dana na nekoliko sati. Ponavljajte ovaj postupak 10-12 dana, a zatim pauzirajte dvije sedmice. Ako se bol nastavi, ponoviti tretman dok bol ne prestane.


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar