loading...

ad now

subota, 14. siječnja 2017.

Ova biljka popravlja vid i starijima od 70 godina. Riješava probleme sa očima, vidom ili pritiskom!

vidac-trava-oko
U narodu ga još nazivaju i “oči Matere Božje” te “vidovica“ jer je višestoljetnom tradicijom potvrđeno da je idealan prirodni lijek kod bolesti očiju. Ljudi ga koriste već tisućama godinama.

Alkemičar Arnoldus Villanovanus posvetio mu je hvalospjev “Vini Euphrasiati tantopere celebrati“, rekavši da je povratio vid onima koji su dugo bili bez njega.

Istraživač Hildamus je vjerovao da može popravit vid i onima starijima od 70 ili 80 godina.

Vidac je i danas dostupan i djelotvoran lijek svima onima koji muku muče s vidom i bolestima očiju, bez obzira je li riječ o starosti, infekcijama ili drugom uzroku.

Sastav i ljekovitost vidca

Vidac u sebi krije glikozid rinantin, vitamin C, eterična ulja, smole, gorke tvari i kiselinu eufrastan. Narodna medicina je u njemu prepoznala jedino sredstvo koje može pomoći kod ozbiljnih očnih problema. Smiruje upale oka, potiče zacjeljivanje, djeluje protiv virusa i bakterija u oku, ublažava osjećaj suhoće i bolova u očima.

Djelotvoran je kod pritiska u oku i umora očiju nakon dugog perioda provedenog za računalom, na propuhu i u zadimljenim prostorima.

Donosi olakšanje i predstavlja prirodnu alternativu konvencionalnim kapima za oči i drugim sredstvima koji se koriste u liječenju očnih problema.

Može pomoći kod sljedećih tegoba:

infekcije oka
alergijske reakcije
iritis (upala šarenice)
blefaritis (upala očnog kapka)
keratitis (upala rožnice)
upala vjeđa
upala suznih kanala
kratkovidnost
suhoća ili umor oka
iritacije – dim, smog, umor očiju zbog korištenja računala
glaukom i očni tlak
Ova ljekovita biljka koju narodna medicina koristi već stoljećima, ima primjenu i u homeopatiji.

Ona koristi pripravak na bazi vidca Euphrasia c30 za liječenje vodenastog iscjetka iz očiju, praćenog osjećajem peckanja i boli uzrokovane jakim svjetlom.

Do boljeg vida uz pomoć čaja i obloga

Za liječenje svih očnih problema, na raspolaganju vam je svježi sok od biljke ili sušeni vidac. Od svježeg soka možete napraviti prirodne kapi za oči ili ga iskoristiti za obloge.

Prirodne kapi napravite na sljedeći način: svježi sok od vidca razrijedite destiliranom vodom i nakapajte po dvije kapi u oko.

Drugi način je priprema čaja kao kupke za ispiranje oka ili za obloge.

Pola čajne žličice suhe biljke prelijte s 2 dcl kipuće vode i ostavite da odstoji 1-2 minute. Procijedite i mlakim čajem ispirite oči 2-3 puta na dan. Od mlakog čaja možete napraviti i obloge. Ostavite ih na očima oko 5 minuta, dok ne primijetite da se oblog osušio. Tijekom noći, oblog možete ostaviti i duže. Uvijek koristite isključivo svježe pripremljeni čaj. Ako imate vrlo osjetljive oči, čaj razrijedite s prokuhanom, mlakom vodom.

Za liječenje težih upala, vidac možete pomiješati s nevenom, kamilicom ili komoračem koji će pomoći u ublažavanju simptoma i bržem ozdravljenju.

Uz ovaj tretman, za jačanje očnog živca, preporučuje se 1-2 puta dnevno uzeti prstohvat (na vrh noža) samljevene suhe biljke vidca, oralno (možete ga npr. dodati u juhu).

Oblozi protiv ječmenca

Prelijte pet žličica biljke s 250 ml vruće vode i ostavite deset minuta da odstoji, a potom procijedite. Procijeđeno bilje umotajte u gazu i prislonite na ječmenac. Oblog držite 5-7 minuta. Toplina će pomoći očistiti ječmenac i ubrzati oporavak oka.

Čaj za jačanje vida

Dvije čajne žličice sušene biljke prelijte s dva decilitra kipuće vode, pustite da odstoji poklopljen petnaest minuta, uz povremeno miješanje, a zatim ga procijedite. Pijte 3 puta dnevno po šalicu čaja, uvijek svježe skuhanog i nezaslađenog.

Djelotvoran i kod drugih zdravstvenih tegoba

Iako je najpoznatiji u liječenju bolesti oka, vidac pomaže i kod respiratornih problema, kao što su bronhitis, hunjavica i gripa. Ublažava bolove u želucu i smanjuje probavne smetnje.

Preporučuje se i kod peludne groznice, budući da ublažava suzenje očiju, peckanje i crvenilo oka. Pozitivno djeluje kod glavobolja, nesanice i tjeskobe.

Malo je poznato ljekovito djelovanja vidca kod trovanja nikotinom ili alkoholom, gdje ublažava utjecaj toksina u tijelu.

Napomena

Vidac se ne smije uzimati u prevelikim količinama, stoga je važno držati se preporučenih doza i savjeta pripreme. Kod težih bolesti svakako se prije korištenja savjetujte sa stručnjakom-fitoterapeutom.

Oralno uzimanje vidaca trebaju izbjegavati trudnice, dojilje, osobe s komplikacijama žuči, akutnim čirom na želucu i dvanaestniku, te s bolesnom jetrom.

Izvor: alternativa-za-vas

Nema komentara:

Objavi komentar