loading...

ad now

srijeda, 16. studenoga 2016.

UPOZORENJE: Cijela porodica UMRLA nakon što je žena napravila jednostavnu grešku u kuhinji!

78658568
Krompir može biti ukusna, raznovrsna namirnica koja se može koristiti za bezbroj ukusnih recepata. Nažalost, u nekim slučajevima mogu biti smrtonosni.


Ako imate krompir u svom domu koji stoje već neko vrijeme, možda ćete ih morati izbaciti. U nastavku saznajte užasavajući razlog zašto!

 
8-godišnja Maria Chelysheva iz Rusije postala je siroče 2014. godine zbog hrpe starih krompira koje je njezina porodica ostavila da trunu u podrumu. Kad je njezin otac otišao u podrum da uzme neke krompire, nikada se nije vratio. Marijina majka je zatim otišla u podrum da ga pronađe, ali ni ona se nikada nije vratila.
11111

Isto se dogodilo s Marijinim bratom, a na kraju i sa njenom bakom. Marijina baka je ranije pozvala susjede za pomoć, ali kad je stigao susjed, žena je već sama otišla u podrum i pretrpila istu strašnu sudbinu kao i ostatak porodice, osim Marije.


 


Važno je zapamtiti da krompir sadrži glycoalkaloids, hemijski spoj koji se također nalazi u otrovnim biljkama. To čini krompir, naravno otrovnim pod pravim okolnostima, ne samo kada se jede već i od samog udisanje njegovih hemikalija.

Koncentracija glycoalkaloidsa se povečava kako krompir više proklinje, čineći ih da emitiraju opasne, otrovne plinove. Izlaganje ovom smrtonosnom spoju ubilo je Marijinu porodicu.

Maria je također skoro umrla kada je bila u potrazi za svojom porodicom. Srećom, plin se raspršio malo, jer je majka ostavila otvorena vrata.

Što se dogodilo sa Marijinom porodicom je apsolutno srceparajuće, ali nadamo se da će njihova priča poslužiti kao upozorenje drugima o opasnostima od trulih krompira.

Molimo Vas da podijelite ovu važnu priču i sa svojim prijateljima kako bi i oni znali koliko truli krompir može biti opasan!


http://www.megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar